ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μικρά και μεγάλα έργα στις Πόλεις και στα Χωριά μας!

Αποδεικνύουμε ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, δεν αφήνουμε κανένα οικισμό του δήμου μας, κανένα σημείο χωρίς την αισθητή παρουσία του δήμου και των υπηρεσιών του.
-Παρεμβαίνουμε με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κρασπεδώσεις και ασφαλτοστρώσεις.
-Ολοκληρώνουμε τις αναπλάσεις και ανακαινίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.
-Εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στην Αξιούπολη, την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Πέτρου και μέσω του leader προμηθευόμαστε νέο εξοπλισμό.
-Ολοκληρώσαμε την αλλαγή του δαπέδου του κλειστού του Πολυκάστρου και κατασκευάσαμε 9 αθλητικά δάπεδα σε αύλειους χώρους σχολείων.
-Διαμορφώσαμε την δυτική είσοδο του Πολυκάστρου και κατασκευάσαμε κυκλικό κόμβο (roundabout) στην ανατολική είσοδο της πόλης.
-Κατασκευάσαμε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Αξιούπολη και κάνουμε ανάπλαση πεζοδρόμου στην οδό Γκαντίδη στο Πολύκαστρο.
-Υποβάλαμε πρόταση για συνολική ανάπλαση της άνω πλατείας Πολυκάστρου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ μέσω του Πράσινου Ταμείου.
-Υποβάλαμε πρόταση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ευρωπού σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων και την Προεδρεία της Δημοκρατίας.

-Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε άμεσα και όταν λέμε άμεσα εννοούμε φέτος, την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, πιλοτικά πρώτα στο Πολύκαστρο και μετά και στις άλλες πόλεις μας.
Μέσω την σύγχρονης τεχνολογίας θα κατασκευασθεί σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρία, ένα τοπικό δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο θα τροφοδοτεί με το φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο τα νοικοκυριά.
Στην αρχή πιλοτικά στην Πολύκαστρο και έπειτα ανάλογα και με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτών και νοικοκυριών, θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) μέσω του οποίου θα μπορούν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των δημοτών μας.

Όσον αφορά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη και ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση 1.130.000 ευρώ (75% πόροι Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 23% ΤΠΔ) το οποίο εγκρίθηκε από το ΤΠΔ για την αποκατάσταση και την αναξιοποίηση 49 παιδικών χαρών του δήμου μας με ασφαλή πλέον και πιστοποιημένο εξοπλισμό για τους μικρούς μας συνδημότες μέσα στο 2018.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της θητείας μας υλοποιούμε:
Καταγραφή, κτηματογράφηση και τακτοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου.
Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων “Κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στην Αξιούπολη”, Προϋπολογισμού 95.000 ευρώ και “Αποπεράτωση τμήματος Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου”, Προϋπολογισμού 51.000 ευρώ.
Κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών για την προμήθεια οχημάτων για ανανέωση του στόλου μας. Η προμήθεια περιλαμβάνει :
τέσσερα (4) φορτηγά μονοκάμπινα καινούργια, ένας (1) φορτωτής τύπου BOBCAT καινούργιος, ένας (1) μικρός εκσκαφέας τύπου JCB μεταχειρισμένος 5ετίας, ένα (1) αυτοκινούμενο μηχανικό σάρωθρο χωρητικότητας κάδου απορριμμάτων 3 κ.μ., καινούργιο, συνολική προμήθεια ύψους 235.000 ευρώ.
Πλακοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Πολυκάστρου και σε συνεργασία με την ΔΕΗ έγινε υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης μέσης τάσης και αποκατάσταση του χώρου.
Κατασκευή νέου κτιρίου όρχου στο χώρο των παλαιών σφαγείων .
Κατασκευή παιδικών χαρών στη Γοργόπη και τους Ευζώνους και τη Μεσιά.

Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και συνεχίζουμε για:
Την συνολική ανακαίνιση και την προμήθεια εξοπλισμού για το Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας, μέσω του προγράμματος leader.
Την παραχώρηση μη χρησιμοποιούμενων δημοσίων ακινήτων για την αξιοποίηση και ανακαίνιση τους για ανάγκες του δήμου.
Νέο αγωγό ομβρίων υδάτων στον Άγιο Πέτρο.
Κατασκευή θεάτρου στην Αξιούπολη.
Κατασκευή περιφερειακής οδού Γουμένισσας.
Αντικατάσταση όλου του δίκτυου ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας με οικονομικότερους και αποδοτικότερους λαμπτήρες Led μέσω ΣΔΙΤ αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Ολοκλήρωση προγράμματος ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς.
Κατασκευή αγροτικής οδοποιίας και στα υπόλοιπα σημεία του δήμου.