Σε πανηγυρικό κλίμα, με κυρίαρχη την ενθουσιώδη συμμετοχή και την ογκώδη συγκέντρωση δημοτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Παράταξης ‘’Παιονία Ισχυρή’’ της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

Ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος του Εκλογικού Κέντρου πλημμύρισε από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου. Ήταν όλοι εκεί. Δημότες από κάθε περιοχή του Δήμου Παιονίας, πολλοί νέοι, φίλοι από τα παλιά και υποστηρικτές του Χρήστου Γκουντενούδη, που με την ένθερμη παρουσία τους, θέλησαν να δώσουν το μήνυμα της ενίσχυσης της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ στην πορεία της προς τη νίκη στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και δέχθηκε από τον κόσμο άπειρες εγκάρδιες ευχές για καλή και νικηφόρα έκβαση του εκλογικού αγώνα.

«Την πορεία μας, την οποία ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, όλοι μαζί και με την υποστήριξη των δημοτών μας συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο αισιόδοξα.

Η δημοτική μας παράταξη γεννήθηκε στις αρχές του 2014 από όλους εμάς και όλους εσάς.

Μια δημοτική παράταξη ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της τοπικής μας κοινωνίας, πέρα και πάνω από κόμματα και συμφέροντα, με γνώμονα το καλό του τόπου μας. Ξέρουμε που ανήκει ο καθένας μας και ούτε παίρνουμε τηλέφωνα για να εκβιάσουμε καταστάσεις μέσα από κόμματα όπως κάνουν άλλοι. Εμείς ένα κόμμα έχουμε, την Παιονία μας και το αποδεικνύουμε στην πράξη!» είπε στην αρχή της ομιλίας του.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και το έργο που επιτεύχθηκε αυτή την περίοδο, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι προκάτοχοι του διαχειρίστηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που διαχειρίστηκε η δική του διοίκηση. Μόνο η μείωση της κρατικής επιχορήγησης για το Δήμο Παιονίας ήταν 50% σε σχέση με εκείνα τα ποσά που ελάμβανε η προηγούμενη διοίκηση. Αναφέρθηκε επίσης και στα αφανή χρέη. τα λεγόμενα «φέσια» που φόρτωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή από τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις και φυσικά τα υπέρογκα ποσά από δικαστικά διεκδικούμενες υποχρεώσεις ιδιωτών και προμηθευτών έναντι του Δήμου.

Και αντί αυτό να αποτυπωθεί σε έργα για τους δημότες, ο δήμος Παιονίας στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας υστέρησε τόσο σε έργα όσο και στην αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας. «Αυτοί που διεκδικούν το δήμο σήμερα, ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης του δήμου!» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Στην ομιλία του παρουσίασε συνοπτικά το έργο της Δημοτικής Αρχής με έμφαση στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, στην αξιοποίηση κάθε ευρωπαϊκού και εθνικού χρηματοδοτικού εργαλείου, στην κτηματογράφηση για πρώτη φορά στην ιστορία όλης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, και τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, για να τονίσει:

«Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτά που πραγματοποιήσαμε. Στρατηγική μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που ζούμε και που αγαπάμε, εργαζόμαστε για μια Παιονία Ισχυρή! Με εντιμότητα, διαφάνεια και συνέπεια.

Με σεβασμό στη μοναδική αξία του καθενός. Στοχεύσαμε και στοχεύουμε σε ένα δήμο αυτοδύναμο, με σύγχρονες υπηρεσίες, έναν δήμο πρωταγωνιστή στην τοπική ανάπτυξη με ισχυρά αστικά κέντρα και ζωντανά χωριά. Τώρα πια κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία.

Με τους συνεργάτες μας και τους υποψηφίους μας που είναι ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η περιοχή μας, προχωρούμε μπροστά και περισσότερο με τους νέους ανθρώπους.

Αναδεικνύουμε την Παιονία της γνώσης και του Πολιτισμού με την ξεχωριστή ιστορική ταυτότητα να κατακτά το μέλλον. Σχεδιάζουμε μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Διεκδικούμε την Παιονία που κερδίζει με τη σύμπραξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας, προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες μας. Μια Παιονία όπως την ονειρευόμαστε».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Δήμαρχος απέναντι στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σιωνίδη, τον οποίο κάλεσε αν θέλει να καταλογίσει πολιτικές ευθύνες, να το κάνει στους όψιμους συνεργάτες και φίλους του, αναφέροντας τις περιπτώσεις της μεταφοράς νερού από το Πάϊκο στο Πολύκαστρο και της ΔΕΥΑΠ. «Οι γυρολόγοι της πολιτικής οι οποίοι ασμένως αλλάζουν τους συνδυασμούς και τις παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, κουβαλάνε αυτό ακριβώς που αποστρέφεται ο λαός και το εκλογικό σώμα. Την συναλλαγή!» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Καταντάει φαιδρό η σημερινή αντιπολίτευση του δήμου να μας κατηγορεί για πράγματα που εκείνη έκανε ή παρέλειψε να κάνει, όσο ήταν στη διοίκηση του δήμου. Εκείνοι που κατηγορούν εμάς για προχειρότητα και κακοδιαχείριση και ό,τι άλλο λένε, δεν μας ενδιαφέρει, είναι ακριβώς αυτοί που έχουν «προσλάβει» στο συνδυασμό τους αυτούς που κατήγγειλαν επί πέντε έτη.

Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι.

Για μας η δική μας η αγωνία είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Η καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών μας και η παραγωγή έργου.

Είμαστε ενωμένοι περισσότερο από ποτέ. Και ανανεωμένοι. Κάποιοι εξέλαβαν το γεγονός ότι δεν ασχολούμαστε με τις ίντριγκες και την ψευδολογία ως αδυναμία. Εμείς όμως ασχολούμαστε με την παραγωγή έργου. Μας ενδιαφέρει ο πολίτης, ο δημότης της Παιονίας. Αφήνουμε τα μεγάλα λόγια και τη μίζερη αντιπαράθεση στους άλλους. Είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας και πορευόμαστε με πυξίδα το αύριο του τόπου».

Ο συνδυασμός ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ απαρτίζεται από τον κύριο κορμό των ανθρώπων που με αποτελεσματικότητα χειρίστηκαν τις τοπικές υποθέσεις αλλά και κυρίως από νέα πρόσωπα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων μας είναι άνθρωποι νέοι σε ηλικία και άνθρωποι άφθαρτοι, με όρεξη για δουλειά και όνειρα για τον τόπο τους. Και με τη δύναμη των δημοτών θα συνεχίζει για ακόμη πιο ισχυρή Παιονία. Στην πράξη!

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Παιονίας τόνισε:

«Κανείς δεν περισσεύει. Η Παιονία μας, ο τόπος μάς χρειάζεται όλους. Ενωμένους στον κοινό αγώνα και το κοινό όραμα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ενότητα!» καλώντας όλους να συστρατευτούν στον αγώνα αυτό, ζητώντας ΙΣΧΥΡΗ εντολή για μια ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ, από την πρώτη Κυριακή.