Βιογραφικό

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης γεννήθηκε  στο Πολύκαστρο το 1961.

Η μεγάλη αγάπη του για τη γη και το αγροτικό περιβάλλον καθόρισε και την επαγγελματική του διαδρομή.

Σπούδασε γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα επόμενα χρόνια ανέπτυξε έντονη όσο και επιτυχημένη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα με εξειδίκευση στον τομέα των γεωργικών εφοδίων και μελετών αγροτικού χώρου.

Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά, με δημιουργικό πεδίο έκφρασης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς την οποία υπηρέτησε από σημαντικές θέσεις ευθύνης (Αντινομάρχης Κιλκίς κατά την περίοδο 2008-2009 και Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006-2010).

Είναι ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ενώ για δύο χρόνια με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ασκούσε τα καθήκοντα θεματικού Περιφερειάρχη Αγροτικής Παραγωγής και Οικονομίας σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πιστός στο καθήκον ως αυτοδιοικητικός και με νέο όραμα για τον τόπο του, την Παιονία, εξελέγη Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου 2014.

Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας (ΑΝΚΙ) Κιλκίς καθώς και της Διαχειριστικής Επιτροπής του προγράμματος Leader έχει συνεισφέρει στην υπόθεση της τοπικής ανάπτυξης με πλήθος υποστηρικτικών παρεμβάσεων και έργων. Πλέον είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΚΙ.

Είναι παντρεμένος με την γεωπόνο Μαρία Λαζαρίδου και έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα Msc γεωπόνος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχο Master in Management του University of Sheffield και τον Παναγιώτη, τελειόφοιτο στο Οικονομικό της Νομικής του Α.Π.Θ.

Ο Χρήστος Γκουντενούδης διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας όπως και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Επίσης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανατολυκορωμυλιωτών.

Ως Δήμαρχος Παιονίας ο Χρήστος Γκουντενούδης εκπροσωπώντας το δήμο διατελεί:

  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
  • Μέλος της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
  • Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων (ΔΕΠΑΝ).
  • Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επικοινωνiα

4 + 9 =